ICNAB

Minneapolis, MN: Mevludska svečanost povodom nove hidžretske godine i dana Ašure

 

U subotu, 30. Septembra 2017. godine, u džamiji Džemata Islamic Community of Bosniaks in Minnesota proučen je tradicionalni mevlud povodom Nove hidžretske godine i Dan Ašure.  Mevludskoj svečanosti je prisustvovao veliki broj vjernika i gostiju iz Des Moines i naše komšije iz Džemata Rochester Minnesota. 

 

Mevludski program su proučili oblasni imam Osman ef. Brkić ujedno imam u Džematu Detroit, Nijaz ef. Valjevčić, imam Džemata u Des Moines, Majid ef. Bradarić predsjednik Džemata ICBMN, zatim Elvir Mujić i Ramiza Ćerimović džematlije ICBMN-a, Hor Sabur te Jasmin ef. Suljkanović,  imam Dzemata ICBMN.

Vaz je održao oblasni imam Medžlisa Midwest Osman ef. Brkić koji je pored mnogih poruka i savjeta istakao: ”Hidžra je prilika da preispitamo sebe, svoj život kako ga provodimo i da činimo svoju sopstvenu Hidžru u ime Allaha dž.š., ka dobrom a kloneći se lošeg”.

 

Korisitimo priliku da se zahvalimo Osman ef., i Nijaz ef., što su nas počastili svojim dolaskom iz dalekog Detroita i Des Moines te džematlijama Džemata Rochester.

 

Želim se zahvaliti još jednom svim mojim džematlijama koji su po ko zna koji put doprijenili da ovakve i slične manifestacije prođu u najboljem svjetlu.

Jasmin ef. Suljkanović, imam ICBMN

Svim Bošnjacima i svim muslimanima širom svijeta želimo Sretnu Novu Hidžretsku godinu.

 

Majid ef. Jasmin ef. Osman ef. NIjaz ef. i Suad ef.)