ICNAB

Omladinsko "Putovanje u Erie, PA" - Medžlis 3

 
Koordinatori za omladinu Medžlisa 3 (Northeast) su u sklopu plana i programma aktivnosti za tekuću godinu, realizovali projekat “Trip to Erie,PA/Putovanje u Erie,PA”.
 
Ovaj džemat je nakon kraće pauze dobio novog stalnog imama Adem ef. Garića, stoga je i za omladinu kao i dzemat Erie ovaj naš projekat bio izvrstan početak i dodatni entuzijazam za buduće aktivnosti.
 
 
Ovom projektu se odazvalo nekoliko omladinskih grupa i skoro svim imami našeg
medžlisa što je rezultiralo prelijepim druženjem u prelijepim prostorijama džemata Erie.
Ukupno je svim aktivnostima sudjelovalo oko 40 omladinaca našeg medžlisa.
Nakon dolaska i okupljanja omladine u petak navečer, omladina ja razmjenila nova
poznanstva i stekla nova prijateljstva.
 
 
Subota je bio dan sa raznim aktivnostima. Nakon zajednički obavljenog sabah namaza, doručkovali smo i iskoristili prijepodne da u džamijskoj sportskoj sali igramo odbojku i nogomet. Nakon sportskih aktivnosti je uslijedio ručak i podne namaz, a poslije podne namaza smo otišli u obilazak grada Erie i Jezera Erie. Po povratku sa obilaska grada smo večerali i imali workshop prezentaciju gdje smo razgovarali na temu “Uloga i značaj omladine u islamu”. Između akšama i jacije su imami medžlisa imali program za omladinu i džematlije. Nakon jacije namaza se omladina nastavila družiti uz slobodne aktivnosti u sportskoj sali kao i prostorijama džamije gdje su stvarali nova prijateljstva.Dvije noći omladina je spavala u džamijskim prostorijama te osjetila ljepotu i raznovrsnost ljepote islama.
 
 
U povratku su omladinske grupe po slobodnoj volji posjetili Nijagarine vodopade u Buffalo-u.
 
 
Ovom prilikom se zahvaljujemo džematskom odboru, džematlijama i imamu Bošnjačke Islamske Zajednice u Erie na prelijepom dočeku i usluzi tokom ovog druženja. Zahvaljujemo se odzivu imama koji su prisustvovali: Adem ef. Garić, Muris ef. Neimarlija, Ahmedin ef. Mehmedović, Mirzet ef. Mehmedović, Džemal ef. Crnkić i Amir ef. Durić.
 
 
Koordinator za omladinu medžlisa 3 (Northeast).
 
 
Amsal ef. Memić
Imam džemata Bosnian islamic association of Utica