ICNAB

Uspješno donatorsko veče u Bosanskom Islamskom Centru Bowling Green, Kentucky

 

U subotu, 28. januara, 2017. godine, Bosanski Islamski Center Bowling Green iz Kentakija održao je uspješno donatorsko veče na kom je sakupljeno 282.000 dolara. Uz ove donacije do sada je prikupljeno prkeo milion dolara koji će biti upotrebljeni za izgradnju novog objekta koji će sadržati salu, obdanište, učionice, i druge popratne prostorije koe će omogućiti bolje održavanje vjerskih i sportsko-rekreativnih sadržaja.

 

Cilj projekta je, kako navodi Muamer ef. Šljivić, imam džemata u Bowling Greenu, sačuvati omladinu i nove generacije od harama i ponuditi atraktivan ambijent džamije i harema kao alternativu. 

 

Za realizaciju gore navedenog objekta, prema procjenama, bit će potrebno između 2 i 2.3 miliona dolara. Do sada, vrijedne džematlije Bowling Greena uspjele su skupiti $1.001.825,39 dolara. 

 

Akcija prikupljana sredstava je još uvijek u toku. Svi zainteresovani mogu se obratiti džematskom odboru putem emaila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.