ICNAB

Grand Rapids: Održana akademija u povodu Dana nezavisnosti BiH i sedam godina Bosanske škole

 

Grand Rapids, MI: Povodom 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u u ICC Behar održana je svečana akademija, čiji vrijedni domaćini kao i sponzori su obezbjedili bogat program i sofru za sve goste.


Specijalni gost akademije je bio akademik dr. Suad Kurtćehajić, predsjednik Foruma bošnjačkih intelektualaca.
 

Ovo je bila jedinstvena prilika da se također obilježi sedam godina postojanja Bosanske škole u Grand Rapidsu, i predstave rezultati zajedno sa kratkim seminarom o značajnoj ulozi edukacije kod mlađih generacija kada je u pitanju očuvanje bošnjačog identiteta kao bitnog dijela multi-kulturne zajednice u Grand Rapidsu - čiji glavni predavač je bio Anel Jamaković, koji je diplomirao u liberalnim umjetnostima i biznisu.

Opširnije: Grand Rapids: Održana akademija u povodu Dana nezavisnosti BiH i sedam godina Bosanske škole

U svom centru, sa svojim narodom, obilježili Dan dvije nezavisnosti

U subotu, 3. marta, u velikoj sali centra "SABAH" u Čikagu na svečanoj večeri u prisustvu oko 400 gostiju obilježen je 26. po redu Dan nezavisnosti moderne BiH. Polaznici mekteba i bosanske škole su izveli program, koji je sve oduševio, a vrhunac zadovoljstva je došao kada se za govornicom pojavio akademik prof. dr. Suad Kurtćehajić, koji je u svom jednosatnom izlaganju predstavio povijesni hod i historijske tokove najstarije južnoslavenske ranofeudalne države na Balkanu.

Opširnije: U svom centru, sa svojim narodom, obilježili Dan dvije nezavisnosti

Bosanska škola u Čikagu obilježila Dan nezavisnosti BiH

Posljednjeg vikenda u februaru u Bosanskoj školi u Čikagu na svečan način obilježen je Dan nezavisnosti Bosne i  Hercegovine. Tom prilikom voditeljice ovog projekta, prof. Amina Sendić-Mešić i prof. Enisa Omerović, uz pomoć volotera iz reda Vijeća roditelja za djecu su priredile radionicu u okviru koje su se djeca takmičila u izradi bosanskih ćilima. Iako su svi naši učenici pobjednici, u okviru ove svečane radionice pobjede su odnijeli učenici prvog i drugog razreda.

Opširnije: Bosanska škola u Čikagu obilježila Dan nezavisnosti BiH

Još članaka...