ICNAB

Society of American Bosnians and Herzegovinians Chicago (SABAH)

Society of American Bosnians and Herzegovinians Chicago (SABAH) 

Imam: Dr. Senad ef. Agić

Ulica: 9920 West Grand Ave

Grad: Chicago

Federalna Država: IL

Poštanski Broj: 60131

Država: USA

Telefon: 773-501-7004

Web: http://www.aicchicago.com

Facebook: https://www.facebook.com/SABAH-Chicago-203499729662760

 

 

 

 

 

Opis:

Džemat SABAH je pod imenom American Islamic Center osnovan 2011. godine. Od osnivanja pa do danas svoje aktivnosti obavlja u iznajmljenim prostorijama. 
 
Želja za vlastititim objektom:
Kada je postalo jasno da članovi žele da imaju svoj vlastiti objekat, odmah se pristupilo skupljanju novca i potrazi za adekvatnim objektom. Nakon pet godina, džemat je uspio skupiti potreban novac i kupiti veliki vjerski objekat u Franklin Parku, koji je bio u vlasništvu luteranske zajednice.
 
Predviđeno je da se centar sastoji iz tri dijela: 
  • Mesdžid, prostor za vjerske aktivnosti,
  • Edukativno-kulturni centar u kojem bi bile: prostorije za humanitarni rad i slobodne aktivnosti djece, omladine i starijih, biblioteka i knjižara, kancelarije, učionice, sala za predavanja, vjenčanja i izložbe, kafeterija.
  • Višenamjenska dvorana u kojoj bi se osim sportskih aktivnosti, mogle organizirati razne kulturne manifestacije, promocije, konferencije i dr.  
 
Misija SABAH-a je da izgradi snažnu zajednicu, pružajući usluge koje će stvarati jak osjećaj za familiju i zajednicu i čuvati vjerski/duhovni i kulturni identitet našeg podmlatka. Ovo sve namjeravamo ostvariti kroz usluge koje će se ogledati u slijedećem:
  • namazi, omladinski program, obrazovni program za mlade i odrasle, ljetni kamp za djecu, vikend škola, vjenčanja, dženaze, arbitraža, savjetovanje i sl.